De demonstraties

Op deze pagina vindt u een overzicht van de georganiseerde demonstraties door Arts and Crafts Holland. Voor updates, houd deze pagina goed in gaten of schrijf u hieronder in voor de nieuwsbrief.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Uw e-mailadres

Bent u erbij op 25 november?

Benieuwd naar technieken op het gebied van pottenbakken? Of meer informatie over de glazuren van Botz? Ontvangt tips en tricks van verschillende staten, laat uw inspireren en vergroot uw kennis. Uiteraard kunt u ook stellen. De demonstraties vinden plaats op zaterdag 25 november. Tot dan!

Demonstratie draaien op de elektrische pottenbakkersschijf 

met Judith Schut – Beheerst u de techniek van het draaien op een pottenbakkersschijf? Leer van Judith Schut de fijne kneepjes. In deze demonstratie ziet u hoe met de hand gereinigd met de blesseduw. Kom kijken en maak kennis met de draaischijf. Uiteraard is ook de schopschijf aanwezig!

Demonstratie Delftsblauw plateel schilderen 

met Jolanda Hartog – Tijdens de demonstratie Delftsblauw plateelschilderen ziet u hoe een delftsblauw ontwerp gemaakt wordt, van een afbeelding op biscuit tot het ontwerp van de rand. Jolanda Hartog laat zien hoe geschilderd met een bestand. Bovendien worden de (majolica) onderglazuren en de verschillende penselen behandeld. Er wordt ook aandacht besteed aan kleurcontrasten. U ontvangt goede tips voor glazuur en stoken.

Demonstratie Botz: Voor alle keramisten en pottenbakkers!

Speciaal overgekomen uit Duitsland: Een informatieve demonstratie van Botz over verschillende toepassingen van glazuren. Stel je voor en laat je inspireren door nieuwe technieken.
Let op: deze demonstratie is in Engels / Duits.

U kunt zich aanmeldingen voor de demonstraties volgens onderstaande starttijden. Een demonstratie duurt circa 45 minuten. Aan de demonstraties zijn geen kosten verbonden. Uiteraard kunt u zich voor meerdere demonstraties aanmelden. Uw aanmelding ontvangen wij graag via algemeen (@) artsandcrafts.nl

zaterdag 25 november 10.00 uur Demonstratie Botz
zaterdag 25 november 11.00 – 14.00 uur doorlopend  Demonstratie plateel schilderen
zaterdag 25 november 11.00 uur Demonstratie pottenbakkersschijf
zaterdag 25 november 11.00 uur Demonstratie Botz
zaterdag 25 november 12.00 uur Demonstratie Botz
zaterdag 25 november 12.30 uur Demonstratie pottenbakkersschijf
zaterdag 25 november 13.30 uur Demonstratie Botz
zaterdag 25 november 14.00 uur Demonstratie pottenbakkersschijf
zaterdag 25 november 14.30 uur Demonstratie Botz

Eerdere demonstraties

De demonstraties zijn een groot succes geweest! Tijdens dit weekend zijn de volgende demonstraties uitgevoerd:

  • Demonstratie Winsor & Newton werken met aquarelverf
  • Demonstratie werken met acrylmediums

Wij willen iedereen bedanken voor de aanwezigheid en alle positieve reacties. Wij zien nu alweer uit naar het volgende weekend en de demonstraties!