Alle categorieën

8 x favoriete cadeaus voor werkelijk iedere kunstenaar

cadeau kunstenaar kado

Wil je een kunstenaar verrassen met een cadeau? Een mooi cadeau geven is enorm waardevol. Vaak gaat het niet om de waarde, maar het gebaar van een goed bedacht cadeau. Extra bijzonder is een cadeau wanneer het een schot in de roos is. En laten wij nou net je hierbij kunnen helpen!

Over het algemeen weten kunstenaars heel goed welke producten en materialen zij nodig hebben. Ze hebben een heel duidelijk beeld welke materialen gaan helpen om te creëren. Ook is er vaak productkennis nodig om het juiste materiaal te komen. Extra lastig voor de cadeau-gever!

Toch zijn er nog voldoende mogelijkheden aan producten waar werkelijk iedere kunstenaar blij mee is. Hieronder hebben we 8 mogelijkheden voor je uitgewerkt.

Opbergen

De meeste kunstenaars hebben veel materialen én creëren veel kunstwerken. Laten wij nou de perfecte opbergmaterialen hebben.

1. Wil je materialen opbergen? Kies dan voor een houten schilderskist. Ideaal om alle materialen netjes in op te bergen én mee te transporteren. Handig voor een kunstenaar die graag opgeruimd werkt of op meerdere locaties werkt.

2. Wil je kunstwerken opbergen? Kies dan één van onze zuurvrije opbergdozen. Hiermee kan de ontvanger de kunstwerken overzichtelijk opbergen en veilig bewaren. De dozen zijn namelijk zuurvrij.

3. Daglichtlamp

Gedurende de dag en het jaar verandert het licht wat binnenkomt wanneer je aan het werk bent. Dit verschil in kleur van het licht, maar ook de hoeveelheid licht (denk aan de donkere tijd van het jaar), zorgt ervoor dat je zicht op je kunstwerk belemmert wordt. Zelfs kan het zijn dat de kleuren niet meer goed ziet. Een ideale oplossing voor dit probleem is om gebruik te maken van een daglichtlamp.

Een daglichtlamp zorgt voor een constant licht en werkt minder vermoeiend voor de ogen. En dus het ideale cadeau voor de kunstenaar! We hebben meerdere opties voor een daglichtlamp, afhankelijk van het design maar ook de manier van ophangen (aan een ezel of aan een tafel). Opties daglichtlamp.

Mengen van kleuren

4. De kleurenleer is enorm belangrijk voor iedere kunstenaar. Altijd handig is het cadeau geven van een kleurenkaart – Color Mixing Guide. Vanuit 12 basiskleuren kunnen 150 kleuren worden gemaakt. Een handig hulpmiddel om bij de hand te hebben tijdens het schilderen en mengen van kleuren.

5. Gaat jouw ontvanger aan de slag met het vergroten van afbeeldingen of patronen? Kies dan voor een Projector. Ideaal voor het vergroten van vlakke of kleine 3-D objecten. Een multifunctioneel hulpmiddel én cadeau voor iedere kunstenaar!

Een nieuwe techniek

Iedere kunstenaar houdt ervan om te ontdekken en te creëren. Op z’n tijd is het ook interessant om aan de slag te gaan met een nieuwe techniek in een nieuw discipline. Is jouw ontvanger bijvoorbeeld een beeldhouwer? Kies dan bijvoorbeeld voor de startset boetseren.

6. Voor iedere techniek is er een startset beschikbaar, in elke prijscategorie. De startset aquarel, beeldhouwen in speksteen of serpertijn, startset boetseren in klei of Airdry of startset pastel zijn ideaal om een uitstap(je) te maken en nieuwe technieken te ontdekken.

Altijd een goed cadeau voor de kunstenaar

7. Vind het toch nog heel lastig om een keuze te maken? Dat is echt niet onbegrijpelijk. Kies dan voor onze Arts & Crafts gift card. Deze cadeaubon is in de winkel én via de webshop te besteden. Je kan kiezen voor een fysiek exemplaar of de cadeaubon direct naar je toe laten e-mailen. Je kunt de gift card bestellen in elk bedrag naar keuze (vanaf €17,50).

Last but not least;

8. Wil je een cadeau uitzoeken specifiek voor de kunstenaar die houdt van tekenen, schilderen, beeldhouwen, druktechnieken of keramiek? Bekijk dan onze cadeau-opties, ingedeeld naar discipline. Er zijn cadeaus in iedere prijscategorie beschikbaar.

Vergeet ook niet dat wij jouw cadeau kunnen inpakken. Dat doen we uiteraard zonder kosten, zoals je van ons gewend bent. Vink hiervoor deze optie aan bij het afrekenen. Scheelt jou werk en wij doen het (heel) graag!

Twijfel je alsnog welk product of materiaal geschikt is? Geen zorgen. Wij staan van maandag tot en met zaterdag van 09.00 – 17.00 uur voor je klaar om je te assisteren! Neem contact met ons op via Whats-App, telefoon of e-mail. We helpen je heel graag.

Lijstwerk

In onze lijstenmakerij kunnen we je bijvoorbeeld helpen met: