Alle categorieën

Schmincke Aqua Drop: hoe werkt het?

schmincke aqua drop

Schmincke produceert al jaren een van de beste aquarelverf ter wereld. En recentelijk is de Aqua Drop gelanceerd. Na het lezen van dit artikel weet jij wat de Schmincke Aqua Drop is, wat het verschil is met ‘gewone’ aquarelverf en hoe je het toepast.

Wat is de Schmincke Aqua drop?

Schmincke Aqua Drop is eigenlijk een volledig vloeibare waterverf. Zoals je misschien wel gewend bent van Schmincke, is het de allerhoogste kwaliteit verf. Doordat de Aqua Drop volledig vloeibaar is, hoef je het dus niet aan te lengen met water. Hierdoor kan je de maximale pigmentconcentratie gebruiken. De Aqua Drop is verpakt in handige druppelflacons. Hierdoor is het enorm gebruiksvriendelijk, en de pipet is ook te gebruiken als tekentool.

Wat is het verschil mt aquarelverf?

  • Schmincke Aqua Drop verkrijg je handige pipetflesjes. Aquarelverf heb je in tubes en in napjes.
  • De Aqua Drop is bekend door zijn hoge pigmentconcentratie. En dit zorgt voor heldere en intense kleuren.
  • Schmincke Aquadrop is niet granuleren en zijn transparante kleuren (m.u.v. de opaque white).

Ook wanneer je al beschikt over traditionele waterverf (in tubes of napjes) is de Schmincke Aqua Drop een rijke aanvulling. Het is namelijk gezamenlijk toe te passen en zelfs te mengen. Het verschil is de consistentie van de verf die voor bijzondere effecten kan zorgen. 

Vloeibare waterverf bestond al langere tijd in de vorm van Ecoline, maar het nadeel was altijd dat deze materialen niet lichtecht zijn. Dit betekent wanneer er een periode overheen gaat, jouw projecten in kleur achteruit zullen gaan. Bij de Schmincke Aqua Drop is dit niet het geval.

Toepassingen Schmincke Aqua Drop

  • Aqua Drop is door de druppel-toepassing ideaal voor gedetailleerd werk, zoals het toevoegen van subtiele tinten, lijnen en accenten.
  • Aqua Drop is geschikt voor onderlagen en glacés, doordat het niet makkelijk is te ‘liften’.
  • Ideaal voor nat-in-nat werken doordat het unieke effecten creëert door de hoge concentratie pigment.

Praktische tips voor gebruik

  1. Dosering: Begin met een kleine hoeveelheid Aqua Drop en voeg indien nodig meer toe. Zo voorkom je dat je teveel gebruikt. De kleur is namelijk erg sterk.
  2. Test op papier: Voordat je op je hoofdwerk begint, test je de Aqua Drop op een apart stuk papier om de kleurintensiteit en mengmogelijkheden te beoordelen. Eigenlijk is dit met alle materialen het geval, altijd eerst even testen.

Onze conclusie: Schmincke Aqua Drop opent zeker een wereld van mogelijkheden voor creatievelingen die op zoek zijn naar precisie en intensiteit in hun aquarelprojecten. Je kunt unieke en rijke projecten creëren nu je weet hoe je de Aqua Drop het beste kunt gebruiken. Laat je creativiteit stromen met de veelzijdigheid van Schmincke Aqua Drop!

Over ons

Arts & Crafts Holland is niet zomaar een winkel, maar dé bestemming voor kunstenaars. Of je nu langskomt voor een specifiek materiaal, een creatieve impuls nodig hebt of gewoon wilt rondkijken in ons uitgebreide assortiment van kunstenaarsbenodigdheden, we heten je meer dan 30 jaar van harte welkom. Kom snel eens langs of winkel direct in onze e-shop en ontdek alles wat we te bieden hebben. We kijken ernaar uit je te helpen!

Je product bestellen in onze e-shop? We hebben 17.500 producten op voorraad en vóór 14:00 uur besteld op werkdagen is dezelfde dag nog verzonden! In onze fysieke winkel vind je een uitgebreid assortiment kunstenaarsmaterialen. Met meer dan 30 jaar ervaring streven we ernaar om je een ongeëvenaarde selectie en service te bieden op onze ruime 1.100 m2 aan winkeloppervlakte. Ons deskundige serviceteam staat iedere dag voor je klaar om je te helpen en te adviseren, ongeacht je niveau of expertise. Of je nu een beginner bent die op zoek is naar de juiste materialen of een doorgewinterde kunstenaar die specifieke tools nodig heeft, wij hebben alles om je creatieve visie tot leven te brengen..

Lijstwerk

In onze lijstenmakerij kunnen we je bijvoorbeeld helpen met: