Alle categorieën
we all share the earth

Sustainability

Waar we ook creatief, artistiek of kunstzinnig bezig
zijn, we delen allemaal hetzelfde locatie; de aarde. En daar moeten we bijzonder zuinig mee om gaan. Naast onze eigen  producten, hebben wij ook vele leveranciers. Gezamenlijk zorgen we ervoor dat al onze producten veilig en eerlijk worden geproduceerd met een zo’n klein mogelijke belasting voor mens & natuur. 

Ons team

Ons belangrijkste goed zijn onze mensen. In die 30 jaar tijd dat we bestaan hebben we een fijn team gecreëerd. Dagelijks werken we hard om jouw te voorzien van je favoriete materialen. Naast dat harde werken, hebben we ook plezier. Bij ons is iedereen welkom, en mogen we allemaal onszelf zijn. Ook worden we zeer regelmatig meegeholpen door stagiaires, vanuit allerlei scholen en opleidingen. Zo geven we iedereen een kans om te leren en zich te ontwikkelen. 

Verpakkingsmaterialen

Wij verwerken dagelijks ontzettend veel verschillende producten en materialen. Omdat we onze verantwoordelijkheid nemen in de verwerking hiervan, houden we iedere dag weer rekening met het volgende:

  • Alle verpakkingsmaterialen worden in ons magazijn verzameld en gesorteerd. Iedere verpakking wordt bij ons hergebruikt.
  • Bestellingen in de omgeving Noord-Holland Noord leveren wij veelal zelf direct per elektrisch vervoer.
  • Door onze grote verscheidenheid in producten werken we met de meest uiteenlopende formaten en gewichten per bestelling. Daarom wordt iedere bestelling met veel zorg en aandacht ingepakt in een door ons team op maat gemaakte doos.

Is er extra kunststof om jouw bestelling aangebracht? Dan willen we voorkomen dat jouw bestelling nat wordt of is er extra versteviging nodig. Dit materiaal is voor 97% gerecycled en weer te recyclen.

Is er opvulmateriaal gebruikt in jouw bestelling? Kijk er dan niet vanop wanneer er verschillende soorten materialen gebruikt zijn. Al het opvulmateriaal wat wordt gebruikt is namelijk 100% gerecycled.

Doordat al onze bestellingen in een op maat gemaakte doos worden verzonden, voorkomen we dat er onnodig ruimte wordt ingenomen tijdens het vervoer wanneer jouw bestelling naar je onderweg is.

Dierenwelzijn

Voor ons is het geen rocket science: wij vinden dat alle dieren een rechtvaardige behandeling verdienen. Daarom gebruiken we alleen dierlijke materialen van boerderijen waar de dieren goed verzorgd worden. Onze producten zijn dierproefvrij. Wanneer we wél dierlijke producten gebruiken, zoals haar (voor onze penselen) bieden we zoveel mogelijk alternatieven aan. In de tussentijd werken we zelf hard aan alternatieven voor deze om het gebruik verder te verkleinen. 

Onze verzendpartner

Al ruim 10 jaar bezorgt onze grootste verzendpartner DPD CO₂-neutraal door heel Europa. In 2025 bezorgt DPD emissievrij in de 45 grootste steden in Nederland. Naast dat we het belangrijk vinden dat de pakketten binnen een klein tijdvak worden bezorgd (namelijk binnen één uur), zijn de pakketten ook op tijd (in 99% van de gevallen), waardoor we hiermee gezamenlijk het aantal retours verkleinen

You are never to small to make a difference. 

                          – Greta Thunberg

wat kan je zelf doen?

Online bestellen

Bestel je online? Kies dan een ‘groenere bezorgoptie’. Je kunt hiervoor één van volgende stappen ondernemen om de CO2 afdruk te verkleinen.

Indien mogelijk, laat je pakket dan bezorgen bij een pakketpunt. Zo kan je jouw pakket alsnog op een door jouw gekozen moment ophalen, maar voorkom je een niet-thuis levering. DPD beschikt in heel Europa over 70.000 pick-up shops.

Wil je dat de bezorger jouw pakket op een door jouw gekozen locatie in/om jouw huis achterlaat? Geef het dan door in de ‘opmerkingen’ bij je bestelling. Wij zorgen ervoor dat dit zichtbaar op jouw verzenddoos staat.

Logischerwijs willen we je vragen om je verzendingen zoveel mogelijk te combineren en te bundelen. Dit bespaart verpakkingsmateriaal en is beter voor jouw portemonnee

Jouw eigen afvalverwerking

Schilder je? Zorg er dan voor dat je je verfafval op de juiste manier verwerkt. Je kunt verfafval namelijk niet ‘gewoon’ in de vuilnisbak doen. Stop verfafval zoals lege tubes, resten verf en (papieren) doeken in een afsluitbare glazen pot (met deksel). Gebruik een paletmes om deze resten in de pot te krijgen.

Let op: olieverf-resten en verf of producten op basis van lijnolie zijn ontvlambaar indien dit op elkaar wordt gestapeld. Houd hier dus rekening mee en zorg er altijd voor dat residuen luchtdicht zijn afgesloten. 

Werk je met keramiek? Zorg er dan voor dat klei en glazuur residu niet zomaar door de gootsteen gaat. Vanaf bepaalde hoeveelheden (meer dan 10ml. per liter) is dit schadelijk voor het milieu én voor het leidingwerk. 

Lijstwerk

In onze lijstenmakerij kunnen we je bijvoorbeeld helpen met: