Alle categorieën

Terugblik: Live aan de slag met Kleurenleer & Cobra

Stephan Peters - Cobra watervermengbare olieverf

Het was weer een volle bak. Op zaterdag 29 oktober hadden we twee verschillende onderwerpen. Dick Bruin verzorgde de workshop Kleuren en voor in de winkel ging Stephan Peters aan de slag met Cobra. De meer dan 80 aanwezigen verlieten uiteindelijk vol inspiratie de winkel weer.

De basis van kleurenleer

Tijdens de vier sessies in klein comité (maar liefst 8 personen) in de workshop met Dick Bruin werd het kennisniveau bijgespijkerd op het gebied van de kleurenleer van Goethe, kleurstemmingen en het ontstaan van kleuren. In het tweede deel van de workshop maakten de deelnemers een eigen zonsondergang.

Olieverf vermengen met water? Cobra it is!

Voor in de winkel werd in grote getalen aandacht besteed aan de vier sessies met kunstenaar Stephan Peters. Hij gaf de aanwezigen alle benodigde informatie over de mogelijkheden en onmogelijkheden van Cobra watervermengbare olieverf. Kennis over producten, inspiratie en natuurlijk was er ruimte voor vragen.. Naast (uiteraard) de nodige voorbeelden die live werden gedemonstreerd.

Ben je niet één van de gelukkigen geweest die hierbij was? Niet getreurd. Je kunt deze sessie terugkijken op het Instagram-profiel @artsancraftsholland. Deze hele sessie van (maar liefst) 60 minuten staat hier online.

Het was erg leerzaam. Ondanks dat ik al een tijdje met Cobra werk ga ik de tips in de praktijk brengen en de kennis overdragen aan mijn vrienden. Nogmaals bedankt!

Henny Bockling 

Over de demonstraties

Arts & Crafts Holland organiseert al sinds de opening in 1992 demonstraties en workshops. Eerst in onze winkel in Hoorn, daarna ook in Alkmaar en nu in De Goorn. In De Goorn is hier pas echt ruimte voor (1.100m2) winkelplezier. Tijdens de sessies bevind je je midden in kloppende hart van de materialen en kun je daarna direct je nieuwe lievelingsmaterialen aanschaffen. Je parkeert natuurlijk gratis en gemakkelijk voor de deur.

Lijstwerk

In onze lijstenmakerij kunnen we je bijvoorbeeld helpen met: