Alle categorieën

Cobra olieverf mediums: alles wat nieuw is

cobra olieverf nieuwe mediums en kleuren

Geschatte leestijd: 5 minuten

Inmiddels raken steeds meer schilders fan van Cobra watervermengbare olieverf en de nieuwe Cobra olieverf mediums. Met deze olieverf maak je geen gebruik meer van schadelijke oplosmiddelen, dit in tegenstelling tot ‘normale’ olieverf. Het wordt ook wel de nieuwe generatie olieverf genoemd. Inmiddels zijn er meerdere nieuwe mediums gelanceerd én zijn er maar liefst 30 nieuwe kleuren beschikbaar. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Al eerder heb je informatie kunnen lezen over hoe Cobra olieverf precies werkt, onze 8 meest gestelde vragen en alle basisinformatie over Cobra vind je hier.

Nieuwe Cobra olieverf mediums

Allereerst geven we je wat meer informatie over de nieuwe mediums.

Cobra oplosmiddelvrije verdunner // Solvent free thinner

Natuurlijk kan je Cobra met water verdunnen. Ga je Cobra verdunnen met deze thinner, dan maak je de verf ‘magerder’ zonder gebruik te maken van schadelijke oplosmiddelen. Het zorgt ook voor minder (tijdelijke) kleurverandering in vergelijking met water. De thinner zorgt voor wat extra transparantie en laat de penseelstreek enigszins vervloeien. Tot slot zorgt het ervoor dat de verf sneller droogt.

Cobra schilderpasta

Eigenlijk kan je de Cobra schilderpasta het beste omschrijven als en watervermengbare olieverf zonder pigment. De dikte is namelijk gelijk aan gewone Cobra verf en bestaat uit plantaardige oliën en verdikkingsmiddelen. Goed om te weten is dat het gebruik van Cobra schilderpasta geen invloed heeft op de droogtijd en dat de glansgraad behouden blijft. De pasta wordt vooral gebruikt voor:

  • Vergroten van hoeveelheid verf: vooral gebruikt bij de impastotechnieken (waarbij pure verf in dikke toetsen wordt aangebracht met een paletmes). Je kunt zo de hoeveelheid verf vergroten, zonder dat er een kleurverschil ontstaat.
  • Verlagen van de kleurkracht: hoe meer schilderpasta je toevoegt, hoe meer de kleurkracht van verf afneemt. Dit kan vooral interessant zijn wanneer je alla prima (nat-in-nat) techniek toepast waarbij je kleuren met uiteenlopende kleurkracht mengt in je schilders. Voeg je meer pasta toe, dan zal een sterkere kleur minder overheersen.

Cobra Medium Mix

Met dit medium zorg je ervoor dat je naadloos de overgang kunt maken van gewone olieverf naar Cobra watervermengbare olieverf. Dit medium voeg je toe aan je traditionele olieverf om dit watervermengbaar te maken. Bonus: het zorgt er ook voor dat je penseelstreken enigszins worden vervloeid. Het zal de verf wat vetter en dunner maken en het verhoogt de glans en transparantie wat.

Wil je een overzicht van alle Cobra olieverf mediums? Bekijk dan onze Cobra mediums in deze categorie. In dit overzicht vind je alle Cobra olieverf. Zo heb je alles in één overzicht.

Nieuwe Cobra kleuren

Al eerder heb je meer kunnen lezen over de werking van Cobra olieverf en hierboven over de nieuwe Cobra olieverf mediums. Inmiddels kunnen we laten weten dat het Cobra Artist kleur programma is uitgebreid met maar liefst 30 nieuwe kleuren! Dit betekent dat het programma 40ml nu uit 100 verschillende kleuren bestaat. Hieronder hebben we er een paar voor je op een rij gezet.

Over ons

Arts & Crafts Holland is niet zomaar een winkel, maar dé bestemming voor kunstenaars. Of je nu langskomt voor de nieuwe Cobra olieverf mediums of een creatieve impuls nodig hebt of gewoon wilt rondkijken in ons uitgebreide assortiment van kunstenaarsbenodigdheden, we heten je meer dan 30 jaar van harte welkom. Kom snel eens langs of winkel direct in onze e-shop en ontdek alles wat we te bieden hebben. We kijken ernaar uit je te helpen!

Je product bestellen in onze e-shop? We hebben 17.500 producten op voorraad en vóór 14:00 uur besteld op werkdagen is dezelfde dag nog verzonden! In onze fysieke winkel vind je een uitgebreid assortiment kunstenaarsmaterialen. Met meer dan 30 jaar ervaring streven we ernaar om je een ongeëvenaarde selectie en service te bieden op onze ruime 1.100 m2 aan winkeloppervlakte. Ons deskundige serviceteam staat iedere dag voor je klaar om je te helpen en te adviseren, ongeacht je niveau of expertise. Of je nu een beginner bent die op zoek is naar de juiste materialen of een doorgewinterde kunstenaar die specifieke tools nodig heeft, wij hebben alles om je creatieve visie tot leven te brengen..

Lijstwerk

In onze lijstenmakerij kunnen we je bijvoorbeeld helpen met: