Alle categorieën

Een grofkorrelige witte modelleerpasta waarmee u relief in uw verflaag kan aanbrengen. Puur of gemengd met acrylverf te gebruiken. Bevat kwartzand voor het structuur effect.

De sterke hechtkracht van de modeling paste maakt deze ook geschikt voor collages.
Door toevoeging van kwartsmaalsel, fijn kwartszand of dergelijke toevoegingen kunnen interessante structuren worden gemaakt die, ook in zeer dikke lagen aangebracht, door en door drogen zonder te scheuren.
De Modelling Paste A, B en C zijn gebruiksklare spatel- en modelleerpasta’s die in het bijzonder geschikt zijn om de ondergrond van een schilderwerk structuur en reliëf te geven.

Modelling Paste A is een fijn gestructureerde, witte modelleerpasta waarin materialen zoals weefsel, stenen, hout, stukken metaal enz. kunnen worden ingebed.
De pasta kan in een willekeurige laagdikte worden gebruikt, dient echter per bewerking niet dikker dan 1 cm te worden aangebracht om de droogtijd niet te lang te laten worden.
Modelling Paste A kan in elke verhouding worden toegevoegd aan Lascaux acrylverf.
Omdat het wit van de Modelling Paste slechts een geringe kleurkracht heeft, veranderen de oorspronkelijke kleuren van Lascaux acrylverf door de toevoeging slechts weinig.
Door en door gedroogde lagen van Modelling Paste kunnen naar believen met nieuwe Modelling Paste of acrylaatverf worden overdekt.

Modelling Paste B en C bezitten in principe dezelfde eigenschappen als Modelling Paste A, hebben echter als toevoeging kwartszand.
De pasta is geschikt voor fresco-achtige gronden op praktisch alle dragers; vermengd met Lascaux Primer kan er een gemakkelijk te beschilderen fijnzandige grond worden gemaakt.

Gewicht 790 g
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,5 cm

Recent bekeken

Lijstwerk

In onze lijstenmakerij kunnen we je bijvoorbeeld helpen met:

LASCAUX Modeling Paste C - 500ml
LASCAUX Modeling Paste C – 500ml
28,35 incl. BTW
Rated 0 out of 5

In stock