Alle categorieën

Lascaux medium 1 toegevoegd aan acrylverf verbetert de hechting op gladde en poreuze ondergronden en het versterkt het bindmiddelgehalte van sterk verdunde kleuren.
Het verhoogd de glansgraad en intensiveert de kleur.

Als beschermende vernis wordt geadviseerd om Lascaux Medium 1 of 3 met ca. 25% water te verdunnen, door en door gedroogd leveren dergelijke lagen een watervast, kleurloos en lichtbestendig oppervlak op.
Lascaux Medium weekt gedroogde acrylverf niet los.

Lascaux Medium is zachter dan Lascaux Acryl Transparantlak en wordt daarom vooral aanbevolen voor schilderwerk op een flexibele ondergrond (linnen, textiel).
De temperatuur dient bij de verwerking niet onder de 5 °C te liggen (de minimale temperatuur waarbij dit medium een film vormt, is 5 °C.)

Bij toepassing van de glaceertechniek wordt acrylverf verdund met water of gemengd met een medium.
Als de verf uitsluitend met water wordt verdund neemt de bindkracht en helderheid bij sterke verdunning af.
Dit kan worden voorkomen door bij het verdunnen tot een transparante, glacerende verf behalve water ook Lascaux Medium of Acryl Transparantlak toe te voegen (bijv. 1:10 verdund met water).
Alle mediums kunnen met elkaar worden gemengd.
De keuze wordt bepaald door de gewenste glans. Voor individuele aanpassing kunnen Medium 2 mat en 3 zijdeglans gemengd met Medium 1 glans worden gebruikt.

Gewicht 1100 g
Afmetingen 9 × 9 × 23 cm
Gramsgewicht

1100

Recent bekeken

Lijstwerk

In onze lijstenmakerij kunnen we je bijvoorbeeld helpen met:

Lascaux Medium 1 GLANS - 1000ml
Lascaux Medium 1 GLANS – 1000ml
55,90 incl. BTW
Rated 0 out of 5

In stock