Alle categorieën

Derwent Blender & Derwent Burnisher: Wat is het verschil?

tekenen inspiratie

Naast goede tekenpotloden zijn je hulpmiddelen (bijna) net zo belangrijk. Een vaak gestelde vraag wanneer het gaat over tekenpotloden. Wat is het verschil tussen de Derwent Burnisher en de Derwent Blender? Je gebruikt beide hulpmiddelen tijdens en na het tekenen. Hieronder leggen we je er alles over uit.

  • Wat is een Derwent Blender?
  • Wat is een Derwent Burnisher?
  • Direct aan de slag

De Burnisher & Blender

Wat is een Derwent Burnisher?

De Derwent Burnisher is een kleurloos, zacht potlood. Dit wordt gebruikt om tekeningen te polijsten. Je bereikt hiermee een glanzend en reflecterend effect van de kleuren in jouw ontwerp.

De Derwent Burnisher wordt gebruikt nadat je tekening volledig gereed is. Het is hierna niet meer aan te raden om aanpassingen in je ontwerp te maken.

Wat is een Derwent Blender?

De Derwent Blender is een kleurloos, zacht potlood. De naam zegt het al: ‘blenden’, dit potlood wordt gebruikt om 2 of meer kleuren met elkaar te mengen. Naast het mengen van kleuren, bereik je ook dat er geen potloodstrepen meer zichtbaar zijn. Je ontwerp wordt hiermee dus één vlak met kleuren.

Daarnaast verzacht je met de Blender de randen wanneer er over een getekend gedeelte geschetst wordt.

derwent blender pen mengen

Laat kleuren in elkaar overgaan en maak potloodstrepen onzichtbaar

Derwent Blender

– Arts & Crafts Holland x Derwent

derwent blender pen mengen

Perfect voor het polijsten van tekeningen klaar zijn

Derwent Burnisher

– Arts & Crafts Holland x Derwent

Aan de slag!

Heb jij besloten welke tools handig voor je zijn? Bij Arts & Crafts Holland kan je de Derwent Blender en Derwent Burnisher zowel in set als los kopen. Zo koop je precies wat je nodig hebt, speciaal voor jou.

Hopelijk heb je inmiddels meer geleerd over het verschil tussen de Blender en de Burnisher. Vond je dit artikel leuk en/of leerzaam of mis je iets? Let us know! Alle feedback is welkom.

Wil je meer weten of de Derwent Potloden? Lees dan ook het artikel waarin je te weten komt wat het verschil is tussen alle verschillende soorten potloden. Wil je nog meer hulp hebben wanneer je aan de slag gaat? Kijk dan eens op onze cursus-pagina, waar we meerdere cursussen aanbieden op het gebied van tekenen.

We wensen je veel plezier met het werken met de Blender en Burnisher!

Lijstwerk

In onze lijstenmakerij kunnen we je bijvoorbeeld helpen met: