Alle categorieën

BOTZ GLAZUREN: Op bezoek in de BOTZ glazuren fabriek

botz glazuren fabriek

BOTZ Glazuren, vrijwel iedere keramist is bekend met deze fijne glazuren. Afgelopen week gingen wij op bezoek in de fabriek, voor koffie én uiteraard een tour door de fabriek heen. Kijk je mee?

Wat in het vat zit, verzuurt niet.. Dat dachten wij ook bij de vele save-the-dates uitnodigingen om langs te gaan bij BOTZ Glazuren in Münster. Iedere keer gooide COVID-19 roet in het eten. Maar toen was het eindelijk weer zover; op de koffie in Münster (Duitsland).

Sinds de start van de verkoop in 2000 (al heel lang geleden.. ) van alle BOTZ Glazuren bij ons in de winkel – als eerste in Nederland – zijn we al fan. De handige kwastglazuren maken het voor iedere keramist eenvoudig om je eigen creaties tot leven te brengen. Met ruim 35 jaar ervaring bij BOTZ kunnen zowel beginners als ervaren keramisten direct aan de slag.

Wat is er zo handig aan de BOTZ glazuren?

  • De BOTZ glazuren zijn vloeibaar, hierdoor is er geen geknoei met poeder glazuren. Hierdoor kan je ook alles uit de glazuurpot gebruiken. Hoe breng je glazuur aan? Lees dan hier verder.
  • De glazuren zijn (uiteraard) niet giftig.
  • Een aantal glazuren zijn ook geschikt als serviesgoed. Meer weten? Lees dan hier verder.

Wist je dat alle glazuren in de BOTZ glazuren fabriek in Duitsland worden gemaakt? Dit alles vindt plaats in de fabriek in Münster. En laten wij nou alle delen van het productieproces gezien hebben.. en met jou kunnen delen. Kijk snel mee!

Tot slot, wist je dat wij alle producten van BOTZ op voorraad hebben? Je vindt dit makkelijk in de winkel én in de webshop. Ook doen we er graag een BOTZ glazuren catalogus boekje voor je bij. En als we hebben de poster 😉

Ook ontvangen we het team van de BOTZ geregeld bij ons in de winkel. Je kunt je aanmelden voor het bijwonen van zo’n gratis sessie, lees hier meer: www.artsandcrafts.nl/demonstraties. Je leert dan alles over het gebruik, de toepassing van de glazuren en de productie in de BOTZ glazuren fabriek. Ook is er altijd ruimte om je vragen te stellen.

Lijstwerk

In onze lijstenmakerij kunnen we je bijvoorbeeld helpen met: