Alle categorieën

Sennelier oliepastels: Direct aan de slag

sennelier oliepastels

Als kunstenaar weet je dat de juiste materialen het verschil kunnen maken tussen een gewoon kunstwerk en een meesterwerk. Sennelier staat bekend om zijn artistieke kwaliteit en innovatie, heeft een bijzonder product dat inmiddels al vele harten over de wereld heeft veroverd: Sennelier oliepastels. In dit artikel nemen we je mee door de wereld van Sennelier oliepastels, waarin we hun kenmerken, voordelen en tips voor gebruik zullen verkennen. Dus, laten we beginnen!

Wat zijn Sennelier oliepastels?

Sennelier oliepastels zijn ontstaan uit de visie van de Franse kunstenaar Henri Sennelier, die ze in 1949 heeft gecreëerd. Deze oliepastels staan bekend om hun rijke pigmentatie en romige textuur, die zich moeiteloos over het papier of doek verspreidt. De olieachtige samenstelling zorgt voor levendige kleuren en een zachte, fluweelachtige afwerking.

De voordelen van Sennelier oliepastels

  1. Briljante kleuren: Dankzij de hoge concentratie van pigmenten zorgen de Sennelier oliepastels levendige en intense kleuren. Dit zorgt ervoor dat je projecten een grote visuele impact hebben.
  2. Blenden en mengen: Door de zachte textuur van de oliepastels kun je ze gemakkelijk blenden en mengen, waardoor je naadloze overgangen en subtielere tinten kunt creëren.
  3. Langdurige houdbaarheid: De hoogwaardige pigmenten en het bindmiddel zorgen ervoor dat de kleuren van Sennelier oliepastels hun helderheid en intensiteit behouden, zelfs na verloop van vele jaren.
  4. Diverse ondergronden: Deze oliepastels zijn geschikt voor verschillende ondergronden, zoals papier, doek, hout en karton, waardoor je als veelzijdig kunt werken.
  5. Gemakkelijk correcties: Als je een foutje maakt, kun je eenvoudig corrigeren met een doekje of een wisser. Dit geeft je de vrijheid om te experimenteren en te verkennen zonder bang te zijn voor onomkeerbare fouten.

Deze oliepastels zijn verkrijgbaar in klein en in groot formaat. Daarnaast kun je bij ons in de winkel ook alle pastels los aanschaffen. Je hoeft dus niet in één keer een set aan te schaffen. Ga je wel aan de slag met een set? De pastels die je het meest gebruikt, kun je dan gemakkelijk aanvullen.

Onze tips voor gebruik

  1. Onderlaag: Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om een onderlaag te gebruiken. Een speciaal pastelpapier of een getinte onderlaag kan helpen bij het behouden van de kleurintensiteit. Maar in principe kun je oliepastels op elke soort (redelijk glad) papier gebruiken, zo ook op tekenpapier. Handig om bijvoorbeeld te kiezen voor een Mixed Media blok.
  2. Opbouwen van Lagen: Experimenteer bijvoorbeeld met het opbouwen van lagen om diepte en dimensie aan je project toe te voegen. Begin met de Sennelier oliepastels in lichtere kleuren en werk naar donkerdere tinten voor een spannend effect.
  3. Blending Tools: Probeer verschillende blending tools, zoals wattenstaafjes of pastelblenders, om nog vloeiende overgangen tussen kleuren te creëren. Bekijk ook onze doezelaars of andere hulpmiddelen.
  4. Vernis: Om je kunstwerk te beschermen en de kleuren te behouden, kun je na voltooiing een pastelvernis of fixatief voor olieverf aanbrengen (onze aanbeveling is de Lascaux Fixatief voor een optimaal resultaat).

Wist je dat je de Sennelier oliepastels dus niet uitveegbaar zijn zoals bij droge pastels? Je kunt de oliepastels ook combineren met terpentine (vanaf je palet of direct op het werk). Hiermee maak het oliepastel vloeibaar en je kunt er dan mee schilderen.

Sennelier oliepastels zijn een ware traktatie voor kunstenaars die gaan voor krachtige . Met de prachtige kleuren, blendbaarheid en duurzaamheid bieden deze oliepastels een heerlijke ervaring bij het creëren van jouw projecten . Of je nu een beginnende kunstenaar bent of een doorgewinterde professional, Sennelier oliepastels zullen je versteld doen staan van hun magische resultaten. Dus, duik in deze meesterlijke kunstenaarstools en laat je creativiteit de vrije loop!

Lijstwerk

In onze lijstenmakerij kunnen we je bijvoorbeeld helpen met: